Tuen kevättervehdys 2014

Tapiolan Yhteiskoulun Tuki ry:n terveiset

 

Tapiolan koulun väistön vakiinnuttua Otaniemeen ja parakkien lisääntyminen luokkatiloina ovat olleet tätä lukuvuotta värittäviä tekijöitä. Huolimatta väistötilojen väliaikaisuudesta ovat nyt ensimmäiset oppilaat käyneet koko yläkouluaikansa Otaniemessä. Tämä kertoo siitä, että Tapiolan koulu on enemmän kuin vain rakennus. Tapiolan koulun henki niin ammattitaitoisissa opettajissa, lahjakkaissa nuorissa ja kodin ja koulun yhteistyöhön sitoutuneissa vanhemmissa on kantanut ja kantaa läpi vaikeankin tilanteen, koska heillä kaikilla on vahva halu katsoa asiat nuoren hyväksi.

 

Iloinen asia Tuki ry:n toiminnassa oli syyskauden päätapahtuman, marraskuun markkinoiden onnistuminen. Joukko vapaaehtoisia vanhempia lähti mukaan valmistelemaan markkinoita, joita järjestettiin nyt toista kertaa Tapiolan nuorisotilassa. Nuorisotila toimi hyvin ja Tapiolan koulu muistutti olemassaolostaan Tapiolan katukuvassa.

 

Wallattomiin koulun oppilaat olivat valmistelleet opettajien avulla hienon ja monipuolisen ohjelmiston. Hanasaaren kulttuurikeskuksessa järjestetty juhla oli koulun ja lukion yhteistyön juhlaa ja täynnä yllätyksiä. Musiikkiesitysten koordinointi ja juhlan järjestelyt uudessa paikassa sujuivat opettajien, oppilaiden ja vanhempien yhteistyöllä hienosti. Wallattomissa koulun ja lukion kohtaaminen on erityisen arvokasta nyt, kun varsinainen opiskelu tapahtuu kaukana toisistaan.

 

Tuki ry on kuluneen vuoden aikana avustanut taloudellisesti leirikoulumatkojen järjestämistä ja mm. erilaisia opetusta tukevien esitysten kulujen korvaamista ja erilaisten apuvälineiden hankintaa. Myös Tuki ry maksoi Tapiola-salissa järjestetyn Unicef-konsertin tilavuokran. Koulun oppilaille on jaettu harrastusapurahoja. Aktiiviset opettajat ovat jälleen vieneet oppilaitaan tutustumaan toisiinsa lukuvuoden alussa ja järjestäneet erilaisia retkiä pitkin lukuvuotta. Ämmässuon kaatopaikkaan tutustuminen on aina yhtä vaikuttava kokemus kasvavalle nuorisolle.

 

Vanhempien aktiivisuus tapahtumissamme on ollut tänäkin vuonna runsasta ja olemme näin onnistuneet jakamaan tehtäviä suurelle joukolle. Olemme laatineet muistilistoja ja toimintaohjeita tuleville hallituksen jäsenille, jotta kynnys tulla pariksi vuodeksi mukaan toimintaan olisi mahdollisimman matala. Vanhempainyhdistyksen hallitus saikin uusia jäseniä vuosikokouksessaan ja sitä kautta uusia ajatuksia koko yhdistyksen toiminnan kehittämiseen. Tapiolan kouluyhteisö palkitsee tarjoamalla vanhemmille hyvän yhteistyön ja onnistumisen elämyksiä!

 

Lämpimät kiitokset kaikille toimintaamme vuoden mittaan osallistuneille. Toivotan Tuki ry:n puolesta Tapiolan koulun koko henkilökunnalle ja kaikille oppilaille perheineen leppoisaa ja rentouttavaa kesää!

 

Leevi Helo

Tuki ry:n puheenjohtaja