Tiltsi syksyllä 2019

Auditorio aamupäivän harjoituksissa
Otso ja Niila vieressään +1-oljenkorsi Iiris.
Aapo ja Pinja
Alma ja Juhana
Alma ja Juhana kysymässä apua yleisöltä.

 

 

Syyslukukaudella 2019 Tapiolan koulussa järjestettiin ensikertaa Haluatko Tapiolan koulun Tietäjäksi? -tietovisa, jossa koulun seiskaluokat kilpailivat tietämyksen avulla toisiaan vastaan. Kilpailu oli kaksiosainen, johon kuului alkukarsinnan lisäksi varsinainen Live Show, joka järjestettiin koulun auditoriossa tiistaina 12.11. Kilpailussa oli mahdollisuus voittaa luokalle jopa 400 euroa, mutta ennen kaikkea Tapiolan koulun Tietäjän titteli. 

Etukäteen kilpaillun alkukarsinnan perusteella kolmen parhaan luokan edustajat pääsivät osallistumaan Live Show’hun ja näyttämään silloin osaamistaan muulle luokka-asteelle täyden auditoriokatsomon edessä. Live Show’ssa kilpailijoiden eteen tuli 15 asteittain vaikeutuvaa kysymystä, joista heidän tuli vastata oikein niin moneen kysymykseen peräkkäin kuin mahdollista. Kilpailijoilla oli myös mahdollisuus hyödyntää matkan varrella kolmea oljenkortta, ja väärin ei saanut missään vaiheessa vastata, sillä siinä tapauksessa joutui jättämään lavan. 

Alkukarsinnasta jatkoon pääsivät luokat 7C, 7E ja 7B. 7C:n edustajat Aapo ja Pinja olivat Live Show’ssa ensimmäinen kilpailijapari. He vastasivat hienosti oikein viiteen ensimmäiseen kysymykseen ilman oljenkorsia ja meno näytti oikein hyvältä, kunnes kuudennessa kysymyksessä he vastasivat yllättäen väärin “kysy yleisöltä” -oljenkorren osoittauduttua hyödyttömäksi. Toisena kilpailemaan pääsivät 7E-luokan Otso ja Niila, ja he selvittivät 7C:n tavoin ensimmäiset kysymykset oikeilla vastauksilla. Otso ja Niila pääsivät lopulta yhden kysymyksen pidemmälle kuin 7C, sillä he vastasivat väärin seitsemänteen kysymykseen +1-oljenkorren käytettyään. 7B:n Alma ja Juhana olivat kilpailun kolmas pari, ja he selvittivät oljenkorsien avustuksella tiensä aina yhdeksänteen kysymykseen asti. Kymmenennessä kysymyksessä Alman ja Juhanan oli mahdollisuus varmistaa luokalleen 400 euron rahapalkinto, jota he lähtivätkin tavoittelemaan, mutta pitkän pohdinnan jälkeen vastasivat harmillisesti väärin. Näin kuitenkin 7B kruunattiin seiskaluokkien Tapiolan koulun Tietäjiksi heidän päästyä pisimmälle kysymyksissä.

 

Koulun oppilaskunnasta Haluatko Tapiolan koulun Tietäjäksi? -ohjelmaa oli tekemässä ja luomassa kuusi oppilasta, jotka toimivat lopulta Live Show’ssa valo-, ääni-, kuvaruutu- ja studio-ohjaajina. Projektin työstämisvaihe oli kahden kuukauden mittainen alkaen syyskuussa 2019, ja työstämisvaiheeseen kuului muun muassa käytännön suunnittelujen lisäksi alkukarsinnan pitäminen, auditorion valojen ja lavasteiden suunnittelua, musiikkien lataamista ja järjestämistä sekä lukuisia tunteja kestäviä yhteisharjoituksia. 

 

Voit käydä lukemassa täyden kuvauksen Haluatko Tapiolan koulun Tietäjäksi? -projektista ja itse Live Show’sta koulun lehti Vitsasen sivuilta: 

 

https://vitsanensite.wordpress.com/2019/12/17/haluatko-tapiolan-tietajaksi-9e-luokan-nakokulmasta/