KETO-hanke

Tapiolan koulun KETO-hanke

Hanke pyörähti vauhdilla käyntiin syksyllä 2016. Emme voineet aloittaa hanketta vielä keväällä, koska olimme vasta siirtymässä viiden väistövuoden jälkeen uuteen Tapiolan kouluun. Syksyn ensimmäinen homma olikin saada oppilaskuntaan jäsenet uusista seikoista ja toiminta käyntiin.

Hallituksen jäsenet esittivät hankkeen luokissaan ja joka luokassa ryhdyttiin ideoimaan.

 

Ja ideoita tulikin runsaasti, jotkut tosi luovia. Kässänopen ehdoton suosikki oli maisemajuna koulun ympäri ja lampaita sisäpihalle!

 

Ja sitten pidettiin taas oppilaskunnan kokous ja keskusteltiin ideoista:

 

 

Hallitus valikoi ideoista toteuttamiskelpoisimmat ja enemmän kannatusta saaneet. Ja taas äänesteltiin luokissa ja vihdoin oli päätösten aika!

Saamamme raha 2560 € päätettiin käyttää koulun sisäpihalle sijoitettavaan pingispöytään (790€) tarvikkeineen (80€), lasikannelliseen pöytäfudikseen (1395€) sekä isoihin jumppapalloihin ( 8x 29€), joilla voi istua luokissa.

Työ ei tietysti loppunut tähän. Piti selvittää hankintapaikat ja kilpailuttaa tuotteet. Mutta vihdoin päästiin toimeen, pingis saapui koululle!

 

Sen kokoaminen ei ollutkaan ihan pikku juttu. Apuun tarvittiin teknisen työn 7.lk ryhmä ja opettaja Mikko Elorinne, sekä Markku vahtimestari.

 

Mutta valmista tuli! Siellä se nyt odottaa kevätaurinkoa ja innokkaita pelaajia. Se varmasti houkuttelee keväällä myös muita oppilaita nauttimaan sisäpihastamme, joka nyt on ollut autio.

 

Seuraavassa paketissa oli sitten pöytäfudis, siinä se vasta hommaa olikin. Nyt kokoamassa Mikon kanssa oli teknisentyön 9.lk ryhmä.

 

Ja ilman Markkua miellä ei tapahdu mitään!

 

Onneksi on taitavia oppilaita! Käsityötä se tämäkin on!

Kahdeksan kappaletta isoja palloja on jo vierinyt luokkiin, ne saatiin täytettyä liikunnanopettajien avustuksella. Nyt voi välillä vaihtaa tunnilla työasentoa.

Nyt on vihdoin saatu laskut eteenpäin ja pelit alkamaan. Tosin pöydän paikka jo kertaalleen siirtyi, koska pelaaminen oli niin äänekästäJ Tiedonkaarella ei riemunkiljahdukset haittaa ketään. Pöytä on joka välitunti kovassa käytössä, jopa lukiolaiset ovat löytäneet pelin.

 

 

Tapiolan koulun oppilaat kiittävät saamastaan rahasta, joka käytettiin lisäämään oppilaiden viihtymistä koulussa.