Sisätiloihin tutustumassa

Ikkunoita riittää, joten luokat ovat valoisia.

 

 

Tilaa ja valoa opiskella

 

Tapiolan koulu saa ensi vuonna valoisat, kolmikerroksiset tilat, totesimme me Vitsasen toimittajat, kun tutustuimme tuleviin väistötiloihin Otaniemen poliisiopistolla Miestentie 2:ssa.

Heti pääovista sisään tultaessa on aula, johon todennäköisesti saadaan siirrettyä nykyisestä koulustamme tiski, naulakoita ja lokerorivejä. Aulasta kaadetaan vielä joitakin seiniä, jotta tilasta saadaan riittävän suuri välituntioleskelua varten.

Ruokala on myös ensimmäisessä kerroksessa. Se on sen verran pieni, että ruokailemaan joudutaan kahdessa vuorossa. Sinne on kuitenkin mahduttava pitämään esimerkiksi vanhempainiltoja, koska auditoriota poliisikoululla ei ole.

Muuten tilaratkaisut vaikuttavat hoituvan hyvin - parakkeihin emme joudu turvautumaan, ja koulumme vaatimat musiikin tilatkin saadaan rakennettua lisäsiipeen. Tosin fysiikan, kemian ja kotitalouden tunneille joudutaan lähtemään viereiseen rakennukseen.

Luokkatiloja voisi luonnehtia valoisiksi ja melko isoiksi, ja monesta luokasta toiseen pääsee suoraan väliovesta. Ylemmistä kerroksista puuttuu aula, joten oleskelutiloista olisi pulaa ilman toisessa ja kolmannessa kerroksessa sijaitsevia, oppilaille välituntikäyttöön varattuja huoneita, joista toinen on äänieristetty.


Tilaahan löytyy, ja toivottavasti se myös onnistutaan hyödyntämään. Oppilaskunnan kokoama työryhmä suunnittelee, miten muun muassa oppilaiden omista tiloista saataisiin viihtyisiä. Lopputulos selviää meille viimeistään ensi syksynä.

 

Kuvia sisätiloista löytyy sivun vasemmalla reunalla sijaitsevasta valikosta.

Kuvat on ottanut 7.-luokkalainen Veera Isotalo.