Evakossa poliisiopistolla

 

Mitkä väistötilat?
 
Tapiolan koulu muuttaa remontin ajaksi väistötiloihin entiseen poliisiopistoon. Koululehti Vitsasen toimittajat kävivät tutustumassa opiston pihapiiriin.
 
Tapiolan koulun väistötilat toimivat elokuusta alkaen Otaniemen entisellä poliisiopistolla, Miestentie 2:ssa. Muutaman sadan metrin päässä sijaitsee bussipysäkki, johon pääsee Tapiolasta viidessä minuutissa useilla linja-autoilla, esimerkiksi numeroilla 15, 195 ja 550.
 
Opiston piha näyttää vielä tässä vaiheessa hieman tylsältä, mutta oppilaskunta on saanut tehtäväkseen suunnitella, miten piha-alueesta saataisiin viihtyisä – hankitaanko sinne esimerkiksi penkkejä oppilaiden iloksi. Autoja pihalla ei tarvitse väistellä, sillä parkkipaikat löytyvät talon takaa.
 
Tapiolan kouluun verrattuna rakennukset ovat korkeita ja näyttävät isoilta. Sitä, miten rakennuskompleksista saadaan järjestettyä yläkoulu, on vielä vaikea sanoa, mutta korjaus- ja suunnittelutyöt ovat jo täydessä vauhdissa. Jo maaliskuussa voimme kertoa näillä sivuilla havaintoja siitä, miltä poliisiopisto näyttää sisältä.
 
Opistossa toimi aiemmin Soukan koulu, joka muutti muualle väistötiloihin viime vuoden elokuussa. Jututimme muutamaa naapuruston edustajaa, eikä heillä ollut soukkalaisten evakosta negatiivista sanottavaa, ja myös Tapiolan koulun muuttoon suhtaudutaan luottavaisesti.
 
 

 Poliisiopiston rakennuksia ja pihapiiriä