Ranska (RA)

Yli 200 miljoonaa ihmistä puhuu ranskaa viidessä maanosassa. Ranskankielisten maiden muodostaman frankofonian piiriin kuuluu 68 valtiota. Ranska on keittotaidon, muodin, teatterin, visuaalisten taiteiden, tanssin, urheilun ja arkkitehtuurin kansainvälinen kieli. Ranskantaitoisena pääsee alkukielellä käsiksi ranskalaisiin ja ranskankielisiin kirjallisiin merkkiteoksiin, elokuvaan ja chansoniin.


Pariisin-vierailu ja moninaisiin alueisiin Côte d’Azurilta Alpeille ja Bretagneen tutustuminen käy paljon mukavammin kun osaa ranskaa! Ranskan kielen taidosta on hyötyä myös Afrikassa, Sveitsissä, Kanadassa, Monacossa, Seychelleillä… Ranskan oppiminen auttaa toisten, etenkin romaanisten kielten (espanja, italia, portugali, romania), mutta myös englannin oppimisessa, sillä 50 % nykyenglannin sanastosta on peräisin ranskasta.

Ranskanopiskelussamme keskeisellä sijalla ovat suullinen kielitaito ja kulttuurintuntemus. Koulussamme järjestetään keväisin frankofonia-päivä ja erilaiset ranskankieliset koulu- ja kulttuurivierailut ovat luonteva osa ranskanopiskelua.

Tapiolan koulussa järjestetään keväällä Ranskan valtion virallinen Delf-koe (Diplôme d’Études en Langue Française) 7. ja 9. luokan ranskanopiskelijoille (yleiseurooppalaisen viitekehyksen A1- ja A2-tasot).

 

7-luokalla ranskanlukijat tutustuvat ranskalaiseen elämäntapaan ja ruokakulttuuriin monin eri tavoin. Ohjelmassa on mm. ranskalainen aamiainen. Rakenneasioita ja kommunikaatiotaitoja harjoitellaan monipuolisesti. Kuvat lokakuun 2019 oppitunneilta. 

 

9.lk:n A-ranskan oppilaat tekevät projekteja ranskankielisistä maista ja alueista. Oppilaat saavat käyttää mielikuvitusta ja omia vahvuuksiaan projektin parissa. Tässä esimerkkinä 9D:n Tessan, Emman ja Annan Luxembourg-video.

Takaisin