Valintakoe

Infotilaisuus musiikkipainotuksesta 6.-luokkalaisten huoltajille pidetään to 13.1.22. Se järjestetään koululla tai etänä tilanteen mukaan. Käytännön järjestelyistä tiedotetaan sivuilla myöhemmin.

Valintakoe musiikkipainotukseen:

- Valintakokeet järjestetään ma 24.1 – pe 28.1.22.  Kokeeseen kutsutaan henkilökohtaisesti.

- Koe kestää 10-15 minuuttia.

- Koe koostuu rytmin-, melodian- ja harmoniantoistotestistä sekä laulu- ja soittonäytteistä.

- Laulunäytteenä on yksi vapaavalintainen ja yksi pakollinen kappale (Taivas on sininen ja valkoinen, 1. säk.). Kappaleet esitetään ulkoa ja ilman säestystä. Lisäksi lauletaan Jaakko kulta kaanonissa. Pakollisista kappaleista lähetetään nuotti pääsykoekutsun yhteydessä.

- Soittonäytteet ovat vapaaehtoisia ja niitä voi esittää useammalla eri instrumentilla.

- Valintakoe painottuu seuraavasti: musikaalisuustesti 50%, laulunäyte 25%, soittonäyte 25%

Tässä linkki videoon, missä oppilaat kertovat musiikkiluokalla opiskelusta

Lataa video koneellesi, niin pääset katsomaan sen