Matematiikka (MA)

Tapiolan koulu antaa vahvan ja hyvän pohjan matematiikan opinnoissa. Oppimistulokset ja kilpailumenestys ovat olleet koulussamme hyviä vuosittain.

Matematiikan opetuksessa hyvänä tukena ovat myös laaja-alaiset erityisopettajat.

Yhdeksännellä luokalla matematiikkaa opiskellaan joissakin ryhmissä koulun itse kehittämällä POP-menetelmällä (= paras oppimispolku).

Matematiikassa osallistutaan jokaisella luokkatasolla erilaisiin kilpailuihin. Ongelmanratkaisutaidot laitetaan likoon muun muassa 7-luokilla Kenguru- ja 8-luokilla MatCup -kisassa sekä 9-luokilla peruskoulun matematiikkakilpailussa.

Matematiikassa tehdään myös erilaisia projektitöitä kuten esimerkiksi yhdeksännellä luokalla tehtävä Talous- ja verotusprojekti yhteistyössä yhteiskuntaopin ja opon kanssa.

Erilaiset pelit sekä tutustumiskäynnit  lähialueen yrityksiin ja oppilaitoksiin lisäävät oppilaiden ryhmätyötaitoja sekä avartavat oppilaiden näkemystä matematiikan merkityksestä ympäröivässä maailmassa ja arkielämässä.