Liikunnan etäopetus

Tapiolan koulun liikunta etäjaksolla

Alla olevasta taulukoista löydät esimerkkejä omatoimiseen liikuntaan. Olisi hyvä käydä jokainen laatikko viikon aikana läpi. Muistathan tutustua löytämääsi materiaaliin kriittisin silmin ennen harjoittelun aloittamista. Kipeänä ei saa liikkua! Muista vapaapäivät!

KESTÄVYYSLIHASKUNTOLIIKKUVUUS & MIELI...tulossa...
kävelykotikuntopiirivenyttely
sauvakävelypilatesjooga
juoksun totutteluohjelma foamrollaus
porraskävely rentoutus
tanssi

hieronta (esimerkiksi tennispallolla)

Tutustu Elixian ilmaiseen online training palveluun ja treenaa kotona!

HAASTEET

Maanantai 23.3, roikuntahaaste

Hei, jatketaan lisäämällä roikunta jokapäiväiseen rutiiniin. Yritä olla innovatiivinen ja keksi jokin paikka roikkua.

Roikunta pitää huolta olkanivelen liikkuvuudesta ja vahvistaa hartiaseudun lihaksia. Moni ei ole tottunut roikkumaan, joten se voi alkuun tuntua epämukavalta. Silloin on järkevää keventää roikuntaa pitämällä jalat maassa. Siitä on hyvä edetä täysroikuntaan ensin keventämällä painoa jaloissa ja sitten irrottamalla jalat maasta Aluksi vain muutamaksi sekunniksi, mutta lisäten kestoa pikkuhiljaa.

Ne, joilla roikunta jo sujuu testaavat tänään maksimiajan. Puolita saamasi maksimiaika ja huomisesta eteenpäin pyri roikkumaan pari kolme kertaa päivässä tuo aika. ÄLÄ roiku pidempiä kertoja, sillä et halua kuormittaa käsivarren pieniä lihaksia liikaa. Kun huomaat roikkumisen kehittyvän, lisää sarjoja (älä roikunta-aikaa).

Jos maksimiaikasi olisi ollut 30 sekuntia, näyttäisi päiväkirjamerkinnät tuleville päiville esimerkiksi tältä;

23.3 Roikunta max. 30 sek

24.3 Roikunta 15 x 2 = 30 min

25.3 Roikunta 15 x 3 = 45 sek

Jos aloitat roikunnat jalat maassa, voi niitäkin kellottaa ja merkata päiväkirjaan. Huomaatte kyllä, että tulokset paranevat nopeasti!

Keskiviikko 18.3, Punnerrushaaste

Hei, aloitetaan etätyörupeama koko tulevan etäjakson mittaisella haasteella;

• tee tänään (18.3) yksi etunojapunnerrus (voit valita pidätkö polvet maassa tai ilmassa)

• tee huomenna kaksi etunojapunnerrusta

• tee ylihuomenna kolme

• jos et saa tehtyä vaadittavaa määrää punnerruksia yhdellä kertaa, niin tee ne useammassa sarjassa. Esimerkiksi jos tavoite on 10 punnerrusta ja saat tehtyä peräkkäin kahdeksan, niin pidä 8 punnerruksen jälkeen minuutin tauko ja tee puuttuvat 2 punnerrusta tauon jälkeen

• merkkaa päiväkirjaan kyseisen päivän kohdalle etunojapunnerrusten määrä ja se kuinka monessa sarjassa ne tuli tehtyä. Äskeinen esimerkki merkataan näin, 8+2=10 punnerrusta

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TAPIOLAN KOULUN LIIKUNTA

Liikuntakasvatuksemme tavoitteena on edistää oppilaiden fyysistä, henkistä ja sosiaalista hyvinvointia sekä tuottaa monipuolisia liikuntaelämyksiä. Hyväkuntoinen ja vireä oppilas kykenee opiskelemaan tehokkaasti myös muissa oppiaineissa. Tapiolan koulu sijaitsee monien erinomaisten liikuntapaikkojen lähellä, joita hyödynnämme ahkerasti. Osallistumme mahdollisuuksien mukaan myös Espoon koulujen monipuoliseen kilpailutoimintaan.

Valinnaisen liikunnan kursseilla pyrimme tutustumaan myös niihin liikuntalajeihin ja -paikkoihin, joihin perusopetuksessa ei ole mahdollisuutta.

Rinan ryhmien liikuntaohjelma

JP:n ryhmien liikuntaohjelma

Tytöille kultaa jalkapalloturnauksessa 17.9
Kuvassa vasemmalta oikealle: Alisa Toivainen, Melissa Halkola, Aisa Sinishin, Ines Suominen, Katrin Saulamaa, Veera Huovinen, Tessa Peltola, Iris Visuri, Martta Suotula, Sandra Silverang, Siiri Bordi, Lola-Lii Eriksson ja Tuuve Laurila. Edessä: Elmiina Parviainen. Kuvaan pääsi myös mukaan ylpeä liikunnanopettaja Sanna Jaatela.
Alkulohkopeleihin panoksensa antoivat myös Aino Aulanko, Kira Poppius, Onerva Pirttimaa, Alli Pekkola ja Elina Laukkanen.
Tyttöjen pitämä oma lattaritunti.
Paralympiakomitea opettaa kelkkakiekkoa.