Käsityö (KÄ)

Seitsemännellä luokalla kaikki opiskelevat käsityötä. Puolet tunneista ollaan tekstiilityön luokassa ja puolet teknisen työn luokassa.

Teknisen työn osuudessa tehdään puu- ja metallityö sekä rakennetaan elektroniikkaa. Samalla opitaan mm. hitsaamaan ja käyttämään yleisimpiä käsityökoneita.

Tekstiilitöissä valmistetaan vaate neuloksesta oppien saumurin käytön niksit ja harjaannutaan ompelukoneen käytössä. Ehkä ehditään tehdä myös jotain muuta pientä.

Yhteisenä työnä kuvallisen ilmaisun kanssa toteutetaan vahvistinprojekti: Itse piirretty kuva siirretään kankaalle ja edelleen itse suunniteltuun vahvistimeen. Vahvistimen kotelo ja elektroniikka tehdään teknisessä työssä.

Kun seitsemännellä luokalla on tutustuttu yläkoulun käsitöihin, kahdeksannella ja yhdeksännellä luokalla oppilas voi valita valinnaisaineeksi tekstiilityön tai teknisen työn tai vaikka molemmat.

Valinnaisaineissa töitä tehdään oppilaiden kiinnostuksen ja oman suunnittelun pohjalta.