8A MatCup-semifinaalissa

Menomatka Vaasaan
Näyttely
Viesti
Esitys
Finaalitehtävien tekoa
Espoolaiset kilpailijat

MatCup-kisamatka Vaasaan

 

Osallistuimme marraskuussa 8-luokkalaisille suunnattuun MatCup-matikkakilpailuun. Selvisimme alkukarsinnoista Suomen kymmenen parhaan joukkoon, joka tarkoitti paikkaa semifinaaleissa Vaasassa. Semifinaalitehtävänä oli tutkia muurahaisen reittejä erilaisisa ruudukoissa ja määrittää laskusääntö tälle. Tehtävästä tuli valmistaa raportti, näyttely ja suullinen esitys, joista kaksi jälkimmäistä esitettäisiin Vaasassa.

Lähdimme Vaasaan 6.4 aikaisin aamulla junalla. Paikan päälle päästyämme suuntasimme Åbo Akademin tiloihin ja aloimme koota näyttelyä pystyyn, jota tuomarit kiertelivät myöhemmin katsomassa. Seuraavana oli vuorossa ongelmaratkaisuviesti johon osallistuivat kaikki semifinalistit: 90 minuutin aikana tuli ratkoa kahdeksan tehtävää. Kompuroimme hieman ensimmäisessä tehtävässä, ja aika alkoi käydä vähiin loppuja varten. Se heijastui lopputuloksessa ja pisteet suorituksessa eivät ihan yltäneet oikealle tasollemme. Viestin painoarvo oli 50% lopputulokseen ja projektityön toiset 50%.

Illalla vuorossa oleva esitelmä sujui puolestaan mainiosti. Saimme tietää kilpailun tulokset myöhemmin pizza-illassa. Finaaliin pisteemmet eivät riittäneet, mutta olimme silti ihan tyytyväisiä tuloksiimme.

Seuraavana päivänä oli  vuorossa finaali, jossa kolme parasta koulua tekivät samantyyppisiä tehtäviä kuin edellisen päivän viestissä. Finaalissa projektityöstä ja viestistä saadut pisteet nollattiin, ja kolme parasta joukkuetta lähtivät puhtaalta pöydältä kisaamaan paikasta kansainväliseen finaaliin Tanskaan. Kaikki joukkueet saivat osallistua tehtävien tekoon, mutta vain finalistien tuloksilla oli enää väliä. Mekin olimme mukana ratkomassa tehtäviä. Saimme tietää oikeat vastaukset ja olisimme saaneet pisteitä enemmän kuin finaaliin voittajajoukkue. Jos olisimme siis päässyt finaaliin, olisimme voittaneet, joka ärsytti ja huvitti samaan aikaan. Kisamatka oli kuitenkin onnistunut ja lähdimme hyvillä mielin kotia kohti.

 

Iida, Lilli, Havu & Oskar 8A

 

MatikkaRap 2017