Unicef-konsertti 25.2.

UNICEF-konsertin kuvia voit ladata seuraavasta osoitteesta:

 

https://www.dropbox.com/sh/qqkfa12oaui61ae/AAALDqULYDRH14lylC5vqCdKa?dl=0

 

Kuvia saa julkaista ja jakaa, kunhan niitä ei rajaa. Kuvaajan (Tuomas Merilahti) nimi on siis pysyttävä koko ajan näkyvissä.

 

 

25. helmikuuta Tapiolan koulun musiikkiluokat, Tapiolan lukion musiikkilinjalaiset sekä Katrineholmista vieraaksemme saapuneet 9. musiikkiluokat esiintyivät Kulttuurikeskuksen Tapiola-salissa Anna Puun, Petteri Sariolan, Kasmirin ja Axl Smithin kanssa Kaunis päivä-konsertissa. Konsertin järjestivät Tapiolan koulu ja Tapiolan lukio yhdessä Espoon UNICEF-ryhmän kanssa ja konsertin tuotto kerättiin UNICEFin School For Asia-projektia varten. Ideana oli kerätä rahaa, jotta mahdollisimman moni köyhä aasialainen lapsi pääsisi käymään koulua. Viime vuoden vastaavalla konsertilla saatiin kerättyä tuhansia euroja ja sadat lapset pääsivät kouluun. Entä tänä vuonna? Tänä vuonna oli enemmän katsojia ja laajempi osallistujamäärä, ja konsertin tuotoksi tuli yli 10 000 euroa!

 

Salissa oli aluksi jännittävä tunnelma, sillä konsertti oli seitsemäsluokkalaisille ensimmäisiä suuria tapahtumia. Kun musiikki kajahti, kaikki olivat heti täysillä mukana! Konsertti alkoi Brand New Day- biisillä, mikä loi hyvän meiningin konserttiin jo heti aluksi. Hyvä meininki jatkui aina vikaan biisiin asti! Monen mielestä parasta UNICEF-konsertissa oli laulaa tähtiartistien kanssa. Anna Puun kanssa lauloimme mm. Linnuton Puu -kappaleen, Kasmirin kanssa Iholla-biisin ja Petteri Sariolan kanssa lauloimme Silence-biisin. Konsertissa esitettiin myös oppilaiden omia biisejä, kuten 7A:n Marja Holman säveltämä kappale Musta joutsen. Tämä kappale oli Tapiolan koulun oma esitys.

Yhdessä Katrineholmin oppilaiden kanssa lauloimme esimerkiksi Beautiful Day- sekä Crazy Something Normal -kappaleet. Myös orkesterin soittama kappale Across the Stars oli monen mielestä yksi illan parhaimmista kappaleista, ja siihen on syytäkin! Oli hienoa nähdä, kun lukion opiskelija Leevi Haapanen johti orkesteria! Katrineholmin oppilailla oli kaksi omaa biisiä, jotka kuulostivat aivan mahtavilta! Kun lauloimme Crazy Something Normal-biisin, kaikki näyttivät pitävän hauskaa Tapiola-salissa - myös yleisö. Moni tykkäsi Petteri Sariolan kanssa lauletusta Silence-biisistä, varmaan biisissä mukana olleiden bodyperkkarytmien takia.

Konsertin valmistaminen vaati monia harjoittelutunteja sekä Tapiolan lukiolla ja ennen konserttia myös Tapiola-salissa. Vaikka välillä väsytti, harjoitukset sujuivat onnistuneesti, ja oli kiva nähdä vanhojen opettajien ja oppilaiden kasvoja siellä.

Monet majoittivat Katrineholmin oppilaita ja saivat ystäviä heistä. Useamman mielestä oli hauskaa majoittaa ruotsalaisia vieraitamme. Toivottavasti he pitävät vielä yhteyttä toisiinsa. Suurin osa sai myös hyvän mallin lukiolaisten toiminnasta konsettitilanteessa.

Tästä kaikesta saamme kiittää Tapiolan koulun musiikinopettajia Raija Silfverbergiä ja Emmi Tauriaista, lukion musiikiopettaja Klaara Angervoa, sekä Katrineholmin oppilaita ja opettajia ja tietenkin tähtiartisteja. Toivottavasti UNICEF-konsertti järjestettäisiin myös ensi vuonna entistä raikuvampana!

Pauliina ja Riina 8A

 

TAKAISIN