Seiskat Vasikkasaaressa

Vasikkasaari -päivä

Vietimme uusien seiskojen ensimmäistä ryhmäytyspäivää torstaina 21. elokuuta Vasikkasaaressa klo 9-12.30. Mukana olivat seiskojen ja heidän luokanvalvojiensa lisäksi me tukioppilaat, sekä koulun henkilökuntaa. Lähtö oli Haukilahden rannasta.

Ensin ohjelmassa oli rastisuunnistusta ympäri Vasikkasaarta luokan sisäisissä ryhmissä. Jokaisella rastilla ryhmät saivat suorittaa meidän järjestämiämme tehtäviä, joissa arvioitiin sekä suoritusta että ryhmähenkeä. Monilla ryhmillä oli todella hyvä yhteishenki ja tehtävien aikana se varmasti parani entisestään. Tehtävänä oli esim. lintulaulujen laulamista lintutornissa, palapelin kokoamista sokkona ja näytelmien tekemistä Tuntemattoman sotilaan tunnettuihin fraaseihin perustuen. Parhaat suorituspisteet ja ryhmähenkipisteet saaneet ryhmät palkittiin myöhemmin. Seuraavana vuorossa oli ruokailu, jossa paistoimme makkaroita grillauspaikalla. Nopeimmat kerkesivät myös viettämään vapaa-aikaa, esimerkiksi pelaamalla jalkapalloa.

Ruokailun jälkeen järjestimme yhteistä ohjelmaa niityllä. Aloitimme luokkien välisestä sanomalehtiviestistä, jonka tarkoituksena on tiivistää omaa luokkahenkeä ja oppia kannustamaan omaa luokkaa, sekä tuntea kuuluvansa juuri omaan luokkaansa. Kaikki kannustivat omaa luokkaansa ja tunnelma oli koko leikin ajan katossa. Seuraavaksi keskustelimme arvottujen parien kanssa erilaisista annetuista aiheista, kuten perheestä ja lemmikeistä. Lisäksi leikimme muutamaa  muuta lyhyempää leikkiä, joista ainakin suurin osa piti.

Sitten olikin jo vuorossa kotiinlähtö lautalla, joka sujui ilman suurempia ongelmia, yhtä satamassa tapahtunutta nyrjähdystä lukuunottamatta. Toivottavasti päivä oli seiskoille mieluinen ja yhteishenkeä nostattava kokemus.

-Tukarit