Oppilaiden puhe

Oppilaitten kevätjuhlapuhe 2014

Maria Haukka 9A  ja  Arttu Kivikangas 9E

Hyvä juhlaväki!

Me yhdeksäsluokkalaiset saamme huomenna päättötodistukset. Se on merkki peruskoulun päättymisestä. Olemme suorittaneet yhdeksän vuoden peruskoulun, ja viimeiset kolme vuotta yläkoulussa. Näihin kolmeen vuoteen mahtuu paljon ikimuistoisia hetkiä ja tapahtumia. Niitä kannamme mukana koko loppuelämämme. Jokainen muistaa itselleen merkittävät asiat.

Varmaan meistä aika monelle mieleenpainuva hetki on ollut ensimmäinen koulupäivä seitsemännellä luokalla. Se päivä, kun ensimmäisen kerran saavuimme pieninä seiskoina Tapiolan kouluun. Olimme meille uudessa ympäristössä emmekä välttämättä tunteneet vielä kovinkaan monta muuta oppilasta. Ei kestänyt kuitenkaan kauankaan, kun pääsimme tutustumaan uusiin ihmisiin erilaisissa tukioppilaiden järjestämissä tilaisuuksissa. Ryhmäytyspäivät ja muu aktiviteetit auttoivat meitä tutustumaan toisiimme ja kasvattamaan yhteishenkeämme luokkien välillä ja erityisesti oman luokan sisällä. Emme olleet enää oppilaita, jotka olivat tulleet eri ala-asteilta, vaan meistä oli tullut Tapiolan koululaisia.

Tapiolan koulussa pääsimme nauttimaan monenlaisista oppilaiden suorituksista ja pääsimme kokemaan itse paljon. Liikuntapäivät, retkipäivät ja erilaiset musiikkitapahtumat ovat hyviä esimerkkejä koulumme monipuolisuudesta. Musiikkipainotuksen myötä olemme päässeet kokemaan hienoja musiikkiesityksiä ja musiikkiluokkalaiset ovat päässeet tekemisiin ammattilaisten kuten Club for Fiven kanssa. Ja koko koulu sai taas tänäkin keväänä kokea hienon ysien tekemän musikaalin. Hienoa, että musiikinopettajamme jaksavat tämän kaiken.

Vaikka olemme musiikkipainotteinen koulu, ei ole syytä unohtaa esimerkiksi liikuntaa. Joka vuosi pidettävästä liikuntapäivästä on monille jäänyt hyviä muistoja. Seiskalla pelasimme amerikkalaista jalkapalloa, kasilla laskettelimme Vihdissä ja ysillä kokeilimme spinningiä tai body compatia ultimaten kera. Erityinen kiitos näistä päivistä ja koulujen välisistä turnauksista liikunnan opettajillemme.

Kahdeksannella luokalla moni asia oli jo helpompaa. Tunsimme toisiamme, koulu tuntui tutulta ja tiesimme, miten kaikki toimii. Aina on kuitenkin jotain uutta, johon pitää totutella. Koulunkäynti muuttui astetta haastavammaksi, siirryimme opiskelemaan parakkeihin ja saimme pienen kokemuksen yliopistoelämästä. Ruokailimme lyhyen ajan Aalto-yliopiston Dipolissa ruokalamme ollessa remontissa. Se on hyvä muisto kaikille, mutta ei pidä unohtaa maukasta kouluruokaamme. Suuri kiitos keittiön henkilökunnalle.

Viimeinen vuosi ysillä ei ole tuntunut poikkeavan muista vuosista – aivan kuin olisimme taas syksyllä tulossa takaisin. Kevään lähestyessä loppua toki tiedostimme, ettei näin enää tapahtuisi. Isoimmat kokeet olivat ohi ja opettajat alkoivat pitää jäähyväispuheita tunneilla. Saimme myös vihdoinkin kokea ysien juhlalounaan ja ysigaalan. Ja pääsimme haastamaan opettajat pesismatsiin, joka päättyi nöyryyttävään 16-2 opettajien häviöön.

Vuosien varrella opimme paljon uutta. Yläkoulu on opettanut ja sivistänyt meitä paljon. Olemme oppineet esimerkiksi ranskan subjunktiivin, vaalijärjestelmät ja laskemaan algebralliset yhtälöt. Tätä kaikkea emme olisi oppineet ilman motivoituneita opettajiamme. Olette jaksaneet opettaa meitä ettekä ole luovuttaneet toivoanne meidän suhteen. Emmehän me varmaankaan aina ole kovin helppoja ohjattavia olleet, mutta hyvin olette ymmärtäneet ja jaksaneet. Olette valmistaneet meitä elämään ja opettaneet uusia tietoja ja taitoja. Mahdottoman suuri kiitos siitä.

Muukin henkilökunta on vaikuttanut paljon siihen, että nämä kolme vuotta jäävät mieleen. Emme usko, että missään muussa koulussa on yhtä hauskaa ja monipuolista vahtimestaria, joka osaa ajaa yksipyöräisellä ja jonglöörata samaan aikaan. Kiitos Markku ihanasta omistautumisestasi. Terveitäkin olemme, sekä henkisesti että fyysisesti; terveydenhoitajalla, koulukuraattorilla ja -psykologilla on ollut tässä tärkeä rooli.

Koko koulumme pitää kuitenkin kasassa rehtorimme Heikki Pihkala, joka on selvinnyt koulumme myötä- ja vastoinkäymisistä. Hän pitää huolta oppilaistaan ja välittää Tapiolan koulusta. Joskus hän vain ilmestyy tunneille kyselemään meidän oppilaiden vointia ja keskustelemaan niitä näitä. Massiivinen kiitos Heikille.

Kesän jälkeen lähdemme kohti uusia haasteita. Tapiolan koulu ja sen henkilökunta on antanut meille mainiot eväät jatko-opiskeluja ja koko elämää varten. Toivotamme kaikille rentouttavaa ja aurinkoista kesää.