Menestystä Metsävisassa

Suomen Metsäyhdistys

Toni Suurnäkki Maunulan yhteiskoulusta voitti pääkaupunkiseudun Metsävisan Valtakunnallisen yläkoululaisten Metsävisan maakuntatasoinen kilpailu käytiin Helsingin keskuspuistossa tänään. Maunulan yhteiskoulun oppilas Toni Suurnäkki voitti pääpalkinnon 150 euroa ja kutsun loppukilpailuun. Toiseksi visaili Siiri Rajalin Tapiolan koulusta ja kolmanneksi Emil Estlander Laajasalon peruskoulusta.

Toni Suurnäkki oli iloisen yllättynyt voitostaan. Metsäympäristö on hänelle kuitenkin tuttua, sillä hän on päässyt oman perheen metsässä istuttamaan taimia ja käyttämään vesuria. Mieluisinta on isän kanssa hirvimetsällä käynti syksyisin ja Toni harkitseekin, suorittaisiko itsekin metsästäjäntutkinnon.

Pääkaupunkiseudun Metsävisa käytiin Helsingin keskuspuistossa 33 koululaisen kesken. Oppilaat olivat omien koulujensa Metsävisa-voittajia. Osallistujilla oli lajituntemus hallussaan. Parhaiten tunnistettiin kotimaiset puulajit mänty, koivu, kuusi ja haapa, myös lehdon kasvit kuten käenkaali, oravanmarja ja sudenmarja tunnettiin hyvin. Oppilaiden tuli erottaa myös hirven, valkohäntäpeuran, liito-oravan ja rusakon jätöksiä ja kertoa, mitkä niistä ovat riistaeläimiä ja miten ne hyödyntävät haapaa. Metsurin jäljiltä olleesta kannosta visailijat osasivat hyvin nimetä syiksi lahovian ja tuulen, miksi puu oli alun perin kaatunut. Vaikeinta oli päätellä seuraavaa metsänhoitotoimenpidettä uudistuskypsässä metsässä.

Maastokilpailun jälkeen metsävisailijat vierailivat Helsingin yliopiston metsätieteiden laitoksella. Toni Suurnäkki aikoo jatkaa Metsävisan loppukilpailuun 27.-28.5. edustamaan pääkaupunkiseutua. Sinne kutsutaan 15 maakuntavoittajaa joka puolelta Suomea. Loppukilpailun osallistujat ovat karsiutuneet kilpaan 26 300 koululaisen joukosta.

Pääkaupunkiseudun Metsävisan järjestivät Stora Enso Metsä, Suomen Metsäyhdistys ja Helsingin yliopiston metsätieteiden laitos. Helsingin OP Pankki palkitsi pääkaupunkiseudun Metsävisan voittajan. Maastokilpailun kysymyksistä vastasi Suomen Metsäyhdistys.

Anne Turunen, nuorisoviestinnän suunnittelija, Suomen Metsäyhdistys ry, puh. 045 6575 440, anne.turunen@smy.fi