Tilojen tuunausta

 

TOKAN KERROKSEN

OPPILASKUNNANTILAN TUUNAUS – PROJEKTI

8-luokan valinnaisen tekstiilityön ryhmä tuunasi tokan kerroksen oppilaskunnantilan Angry Birds – aiheiseksi. Seinille maalattiin kolme vihaista lintua, ikkunoihin ommeltiin Angry Birds - verhot, sohvalle syntyi kolme mustaa ja kolme punaista lintutyynyä. Aikaa tähän kaikkeen meni kolmen kaksoistunnin verran.

 

 

Kuinka linnut päätyivät seinille, verhoihin ja tyynyihin?
Kun Tarja ekalla tunnilla joululoman jälkeen ehdotti meille, että voitaisiin laittaa oppilaskunnantila kuntoon, idea sai suuren suosion. Kaikki tai ainakin lähes kaikki innostuivat ajatuksesta. Yli puolet ryhmästä lähti suunnittelemaan seinää oppilaskunnantilaan kun loput jäivät luokkaan ompelemaan verhoja ja neulomaan omia töitään. Kun oltiin päästy yhteisymmärrykseen siitä minkä kokoisina ja missä järjestyksessä linnut tulisivat seinälle, päästiin töihin. Tokaan kerrokseen raahattiin vanha piirtoheitin jolla heijastettiin linnut seinälle. Niiden ääriviivat piirrettiin seinään lyijykynällä. Kun tämä oli tehty, päästiin maalaamaan.
Samaan aikaan kun lintuja maalattiin seiniin tokassa kerroksessa, ekan kerroksen tekstiilityönluokassa tyynyt saivat kasvonsa. Netistä etsittiin kuvia punaisesta Angry Birdsistä. Niitä löytyikin paljon! Sieltä valittiin paras lintu. Kuva tulostettiin suurennettuna. Siitä tehtiin sabluuna ja sen jälkeen päästiinkin painamaan linnun kasvoja tyynyihin.

 

 

Kun se oli valmis…
oli syytä juhlaan. Ei suureen juhlaan, mutta oli meillä sentään pienet kekkerit. Tarja taikoi opettajainhuoneen jääkaapista teemaan sopivia Angry Birds donitseja ja limuja. Donitseista pystyi melkein maistamaan lisäaineen, mutta ei se mitään. Saatiin sentään herkutella.

 

Karoliina Sainio