Tilastoposterikilpailu

Tapiolan koulun posteri ”Hedelmiä lähikaupasta – Mikä on ekologisin hedelmä?”, jonka ovat tehneet 9A-luokan oppilaat Maija Hakkila, Veera Isotalo ja Telma Peura, on voittanut kansainvälisen tilastojen luku- ja käyttötaitokilpailun Suomen kansallisen kilpailun yläkoulusarjan.

Suomen Tilastokeskuson kääntänyt posterin englanniksi ja seon lähetetty kansainväliseen finaaliin. Voittajatyöt ovat myös esillä Hong Kongissa olevassa tilastonäyttelyssä. Postereita esitellään ja käytetään opetusmateriaaleina erilaisissa yhteyksissä eripuolilla maailmaa.

Maija, Veera ja Telma on palkittu sponsoreiden järjestämällä  Heureka-vierailulla sekä Tilastokeskuksen esittelyllä. Lisäksi ryhmä on ollut palkittavana matemaattisten aineiden opettajien kevätpäivillä Helsingissä, jossa heille on annettu henkilökohtainen rahapalkinto sekä palkintokassi.

Kilpailuun on osallistuttu matematiikan opettajan johdolla.

PALUU Matematiikan sivulle