Ruotsalaisten vierailu ja yhteiskonsertti

 

Saimme lokakuun alussa vieraiksemme Ruotsista saapuneet Katrienholmin musiikkiluokat opettajineen. He saapuivat Suomeen keskiviikkoaamuna, 3.10.2012, ja heti alkoi yhdessä harjoitteleminen ja ahertaminen tulevaa yhteiskonserttiamme varten. Tutustuimme ruotsalaisiin oppilaisiin ja heidän kanssaan musisoiminen oli mahtavaa. Laulut kuulostivat saman tien paremmilta isommalla joukolla.

 

Jo heti seuraavana päivänä, 4.10.2012, koitti unohtumaton konserttipäivä. Aika-ajoin uuvuttavat harjoitukset kestivät tunteja ja veivät koko koulupäivän. Tämä puurtaminen kuitenkin palkittiin, kun illalla jännittynein tunnelmin palasimme kirkolle juhla-asuissa ja laittautuneina, valmiina haasteisiin. Konsertti alkoi sade- ja ukkosäänillä, joita teimme suulla, käsillä taputtaen ja naputtaen sekä jaloilla rymistellen. Olimme itsekin ehkä yllättyneitä siitä, kuinka hienon ja aidon syyssade-tunnelman saimme aikaan.

 

Sitten konsertti jatkui musiikin parissa. Saimme kuunnella toinen toistaan kauniimpia ja hauskempia lauluja odottaessamme omaa vuoroamme. Jousenkaaren koulun musiikkiluokat lauloivat hienosti koulumme seitsemänsien ja kahdeksansien musiikkiluokkien kanssa ja ruotsalaiset musiikkiluokat lauloivat niin ihanasti, että kylmät väreet kulkivat selässä vielä pitkään konsertin jälkeen. Meidän yhdeksänsien musiikkiluokkalaisten omasta osuudesta voisi totisesti sanoa, että löysimme tiemme vaikeuksien kautta voittoon, sillä, vaikka harjoitteluaika tuntui loppuvan hieman liian lyhyeen ottaen huomioon kappaleiden haastavuuden, hoidimme silti hommat kunnialla kotiin.

 

Kaikista mieleenpainuvin hetki konsertissamme oli viimeisenä loppuhuipennuksena esitetty Adiemus.  Meitä oli yhteensä monta sataa lasta laulamassa ja oli mieletön tunne, kun sai laulaa henkensä edestä, niin kovaa kuin kurkusta irtosi, eikä siltikään aina kuullut omaa ääntään. Tunnelma kohosi kattoon ja yleisökin vaikutti tyytyväiseltä. Olimme ylpeitä siitä, mitä olimme saaneet aikaan noinkin lyhyessä ajassa. Ja taputuksien aikana kaikkia hymyilytti. Nyt olimme kyllä kaikkea muuta kuin feeling blue.

 

Suuret kiitokset konsertista kuuluvat Katrienholmin, Jousenkaaren koulun, sekä meidän koulumme musiikkiluokkien kaikille oppilaille ja opettajille! Toivottavasti samanlaisia elämyksiä tullaan kokemaan vastaisuudessakin!

 

                                                                                              Aurora & Liina 9B