Eduskuntavierailu

Yhdeksäsluokkalaisten vierailu eduskuntaan

 

Me kaikki yhdeksäsluokkalaiset vierailimme alkuvuodesta eduskuntatalolla. Saimme tutustua talon hienoimpiin ja merkittävimpiin paikkoihin oppaan johdolla ja lopuksi jäimme seuraamaan täysistuntoa. Näimme totta kai myös kaikki tutut poliitikot.

                 Opas kertoi meille talon arkkitehtuurista ja taiteesta, lisäksi puhuimme täysistuntoon liittyvistä asioista. Yksi talon erikoisimmista asioista oli vanha hissi joka ei pysähdy kuin öiksi eikä siinä ole ovia, siihen on siis hypättävä kyytiin. Talossa käveleminenkin tuntui jo aika hienolta. Joka puolella oli vartioita, tavarat piti jättää naulakkoon sisääntulo-ovelle, kaikkien piti kävellä turvaporteista sisään ja istunnossa oli paljon median edustajia paikalla. Paikkahan on Suomen tunnetuimpien ja arvovaltaisimpien henkilöiden työpaikka, joten ei ihme, että talo on varsin hieno rakennus.

Eduskuntaan, istuntoihin ja eduskunnan toimintatapoihin liittyvistä tiedoista oli apua täysistuntoa seuratessa. Vierailu oli piste i:n päälle yhteiskuntaopinopintoihimme.

Isa Kortekangas 9B